Au început înscrierile pentru premiul charlemagne pentru tineri About the Prize | European Parliament European Charlemagne Youth Prize

Despre Premiu


Din 2008, Parlamentul European împreună cu „Fundația Premiului Internațional Charlemagne din Aachen” invită în fiecare an tinerii din toate statele membre ale UE să prezinte proiecte conduse de și pentru tinerii care prezintă o participare activă la dezvoltarea Europei.

© Karlspreisstiftung / Andreas Herrmann


© Karlspreisstiftung / Andreas Herrmann


PUTEM PARTICIPA?


Tinerii cetățeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani care locuiesc în orice stat membru al UE pot depune proiecte pentru Premiul european pentru tineret Charlemagne.


Proiectele pot fi depuse individual sau, de preferință, în grupuri. Ar trebui să promoveze înțelegerea europeană și internațională; să încurajeze dezvoltarea unui sentiment comun de identitate și integrare europeană; și să ofere modele pentru tinerii care trăiesc în Europa și să ofere exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o singură comunitate.


CE TIP DE PROIECT PUTEM SĂ TRIMITEM?


Câștigătorii anteriori au fost premiați pentru proiecte precum schimburi de tineri, evenimente în domeniile sportului, artelor sau culturii sau pot lua forma unor proiecte online cu dimensiune europeană. Aruncați o privire  aici pentru a citi despre proiectele câștigătorilor anteriori.


DACĂ CÂȘTIGĂM?


Premiul pentru cel mai bun proiect este de 7500 EUR , al doilea 5000 EUR și al treilea 2500 EUR . Ca parte a premiului, cei trei laureați europeni sunt invitați să viziteze Parlamentul European la Bruxelles sau Strasbourg.


Un reprezentant al fiecărui proiect câștigător național este invitat la Aachen timp de câteva zile pentru a participa la mai multe evenimente, inclusiv la ceremonia de decernare a premiilor pentru tineri, care are loc întotdeauna cu două zile înainte de Ziua Înălțării, ziua în care este acordat prestigiosul Premiu Internațional Charlemagne din Aachen.


Premiile pentru cele mai bune trei proiecte vor fi prezentate de președintele Parlamentului European și de reprezentanții Fundației Premiului Internațional Charlemagne din Aachen.


Proiectul dvs. va primi, de asemenea, o mulțime de acoperire prin canalele media ale Parlamentului European și ale Fundației.


… și nu în ultimul rând, șederea dvs. în Aachen va fi o șansă unică de a vă întâlni și de a face rețea cu alți tineri dinamici din întreaga Europă, o platformă pentru a vă împărtăși viziunea despre Europa în fața liderilor europeni și pentru mulți va fi fii începutul unor prietenii de lungă durată cu tineri cu gânduri similare din toată Europa!


http://www.europarl.europa.eu/charlemagneyouthprize/en/introduction.html

Lasă un răspuns