Newsletter ADR Nord-Est / octombrie 2021

Cum facem ca tranziția digitală să funcționeze atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat?

În cadrul Săptămânii Europene a Regiunii și Orașelor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est organizează în data de 4 noiembrie 2021 un eveniment sub egida acestei ample manifestări, în cadrul căruia abordează o tematică de mare actualitate: Tranziția Digitală
continuare

Catalogul surselor de finanțare – octombrie 2021

Catalogul surselor de finanțare – octombrie 2021, realizat de ADR Nord-Est

descarcă

Noi oportunități de internaționalizare pentru afacerea ta! octombrie 2021

Oferite prin intermediul Rețelei Enterprise Europe Network
descarcă

Anunț pentru dezbaterea publică aferentă evaluării strategice de mediu a PDR NE 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, titular al Planului de Dezvoltare Regională Nord-Est 2021-2027 (PDR NE) anunță publicul interesat disponibilizarea proiectului de plan, finalizarea Raportului de Mediu și a Studiului de evaluare adecvată și organizarea dezbaterii publice pe marginea documentelor mai sus menționate.

… continuare

Acord de parteneriat între BCR și ROREG pentru valorificarea oportunităților de finanțare pentru antreprenori

În data de 19 octombrie 2021, Banca Comercială Română, în parteneriat cu ROREG (Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România) a organizat conferința “Oportunități de finanțare pentru antreprenori”, în cadrul căreia au fost abordate următoarele provocări:
– cum demontăm miturile privind accesul la fondurile europene?
– cum creăm un context în care antreprenorii de azi şi antreprenorii de mâine să aibă succes?
– cum schimbăm paradigma de învățare pentru a gestiona eficient banii europeni?

… continuare

Premise pentru dezvoltare urbană în perioada 2021-2027

La inițiativa Directorului General ADR Nord-Est, Vasile Asandei, a avut loc în data de 18 octombrie, la Piatra Neamț, o întâlnire de lucru cu primarii municipiilor reședință de județ din Regiune pentru pregătirea perioadei de programare 2021-2027.

… continuare

Asociația ROREG și-a stabilit noua conducere și prioritățile pentru perioada de programare 2021-2027

În data de 30 septembrie 2021, la Alba Iulia, în prezența reprezentanților tuturor celor 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională, a avut loc întâlnirea Adunării Generale a Asociației Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – Asociația ROREG.

… continuare

side image

RubikEDU Seria #4

RubikEDU #4 este programul de educație antreprenorială de 7 săptămâni, esențial pentru validarea și transformarea ideilor în startup-uri de succes. Seria #4 este acum în desfășurare, vezi detalii pe facebook.com/rubikhub.

… continuare

side image

Vizită de studiu a delegației ADR Sud, din Republica Moldova, în Regiunea Nord-Est

În perioada 19 – 22 octombrie, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin intermediul echipei CRS Nord-Est, a sprijinit organizarea vizitei de studiu a delegației ADR Sud, din Republica Moldova, în Regiunea Nord-Est a României, activitate care a vizat un schimb de experiență pe tema dezvoltării regionale privind domeniile: dezvoltare urbană, dezvoltare economică și turism.

… continuare

side image

Anunț pentru dezbaterea publică aferentă evaluării strategice de mediu a POR NE 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, titular al Programului Operațional Regional Nord-Est 2021-2027 (POR NE) anunță publicul interesat disponibilizarea proiectului de program, finalizarea Raportului de Mediu și a Studiului de evaluare adecvată și organizarea dezbaterii publice pe marginea documentelor mai sus menționate.

… continuare

Ghid de îndrumări practice MySMIS pe ințelesul tuturor

În luna septembrie 2021 Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat Ghidul de îndrumări practice „MySMIS pe înțelesul tuturor”, un instrument care să vină în sprijinul eficienței în utilizarea aplicației și, totodată, să prevină erori în operarea sistemului.

… continuare

Ordonanța nr. 15/2021

Ca urmare a sesiunii de informare având ca subiect modalitatea de aplicare a Ordonanței nr. 15/2021, a cărei înregistrare poate fi urmărită pe site, regăsiți întrebările adresate în scris de către participanți, răspunsurile aferente acestor întrebari, dar și un model de Act Adițional de ajustare.

… continuare

Lasă un răspuns