România – singura ţară din 19 analizate în care nu sunt asigurate condiţii de bază pentru o presă funcţională

 

Lansarea Raportului Media Pluralism Monitor 2015

România – singura ţară din 19 analizate în Raport  în care nu sunt asigurate condiţii de bază pentru o presă funcţională. Vezi Raportul:

Starea presei în România și Europa

Reprezentanța Comisiei Europene în România și Median Research Centre (MRC)organizează evenimentul de lansare a Raportului Media Pluralism Monitor 2015, care prezintă starea mass-mediei în 19 state membre ale Uniunii Europene. Evenimentul va avea loc miercuri,27 aprilie 2016, de la ora 11:00, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România,în sala „Nicolae Titulescu” (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et.1).

România este inclusă pentru prima dată în acest studiu, MRC fiind cel ce a realizat cercetarea pe subiect. Scopul studiului a fost să identifice zonele de risc care ar putea periclita libertatea şi pluralitatea presei, iar datele relevă faptul că sunt mari riscuri în majoritatea țărilor europene în ceea ce privește:

  • concentrarea patronatului pieţei de media,
  • subdezvoltarea competenţelor media în rândul populaţiei,
  • politizarea controlului asupra canalelor media,
  • independenţa serviciilor publice de media,
  • publicitatea de stat, și
  • siguranţa jurnaliştilor
Evenimentul de lansare va fi deschis de dl Cristian Buchiu, șef-adjunct al Reprezentanței Comisiei Europene în România. În cadrul lui, vor fi prezentate și dezbătute unele dintre aspectele interesante semnalate în România, de două dintre autoarele studiului dna Marina Popescu, directorul MRC, dna Adina Marincea, cercetător în cadrul MRC, și de dl Petrișor Obae, editorul Paginademedia.ro. La dezbatere vor participa și o parte din experții independenți implicați în realizarea studiului.
Prezentarea raportului și dezbaterile vor avea loc în limba română.

Confirmarea participării se face până cel târziu în data de 26 aprilie 2016, orele 14.00, la: dna Roxana Bodea, roxana.bodea@openpolitics.ro.

One Response to România – singura ţară din 19 analizate în care nu sunt asigurate condiţii de bază pentru o presă funcţională

  1. […] – See more at: România – singura ţară din 19 analizate în care nu sunt asigurate condiţii de bază pentru o … […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: