Incepere demers juridic – „Inghetata cu oxid de etilena”

În legătură cu loturile de înghețată retrase de la vânzare din anumite supermarketuri din cauza conținutului de oxid de etilena am primit din partea unui domn  consumator solicitarea de începere a unui demers juridic în numele domniei sale și al altor consumatori afectați.

Facem deci un apel către consumatorii botoșăneni și alți cetățeni care urmăresc publicațiile noastre să ni se adreseze adăugând  copii cu  bonul, ambalajul produsului și datele de contact.

În funcție de numărul de solicitări primite vom stabili o strategie comună cu alți consumatori și alte organizații de consumatori din România și eventual ANPC.

Menționăm că domnul în cauză a primit din partea companiei vouchere care să acopere contravaloarea produselor cu respective.

Menționăm de asemenea că legislația română actuală nu reglementează clar  posibilitatea recurgerii la acțiuni colective clasice iar diversele instrumente procedurale inclusiv în domeniul protecției consumatorilor nu sunt considerate adecvate sau suficiente pentru acoperirea drepturilor și intereselor unei categorii care a avut de suferit ca efect al unei cauze comune.
Așteptăm deci din partea consumatorilor juriști sau avocați idei pentru declanșarea unei acțiuni atipice.
Lnkuri utile: 

Email: apcbotosani@yahoo.fr,

Lasă un răspuns