Botoșani – locul cu cel mai curat aer din România poate concura la Premiul European al Peisajului

ce

Premiul European al Peisajului cauta castigator din Regiunea Nord-Est

Botoșani – locul cu cel mai curat aer din România (clik) poate concura la Premiul European al Peisajului

 La fiecare 2 ani, Consiliul Europei acorda Premiul European al Peisajului unei autoritati publice locale care a pus in practica politici sau masuri de protectie, management si/sau amenajare a peisajului, care au avut efect de lunga durata si ar putea servi ca exemplu pentru alte autoritati teritoriale din Europa, sau unei organizatii non-guvernamentale care are o contributie remarcabila la protectia, managementul sau amenajarea peisajului.

 Premiul European al peisajului este o initiativa destinata promovarii protectiei, gestiunii si amenajarii peisajelor europene si organizarea cooperarii in acest domeniu. Competitia este destinata tarilor semnatare ale Conventiei Europene a Peisajului (cunoscute sub numele de Conventia de la Florenta) din 20 octombrie 2000.

 In cadrul acestei initiative, fiecare stat poate propune o singura candidatura. Pentru Romania, depunerea candidaturii in limba romana, engleza sau franceza, atat pe suport electronic cat si pe hartie, se face la registratura Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) din Bucuresti, Str. Apolodor nr. 17, Latura Nord, sector 5, pana cel tarziu 1 iulie 2016.

 MDRAP va face o selectie nationala pe baza procedurilor si criteriilor stabilite prin Rezolutia adoptata de Comitetul de Ministri pe data de 20 februarie 2008 si va inainta rezultatul acestui demers Secretariatului General al Consiliului Europei pana la data de 30 ianuarie 2017.

 Informatii suplimentare despre competitie se pot obtine de pe pagina web a Consiliului Europei (http://www.coe.int/en/web/landscape/-/the-landscape-award-of-the-council-of-europe) sau de la reprezentantii MDRAP, Directia Generala Dezvoltare Regionala si Infrastructura, Serviciul pentru Amenajarea Teritoriului si Urbanism – persoane de contact: dna Antonia DUDAU (antonia.dudau@mdrap.ro) si dna Alexandra CHIRILOAE (alexandra.chiriloae@mdrap.ro).

 Constantin Amarinei

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Birou Regional de Informare

One Response to Botoșani – locul cu cel mai curat aer din România poate concura la Premiul European al Peisajului

  1. […] – See more at: Botoșani – locul cu cel mai curat aer din România poate concura la Premiul Europea al Peisajului… […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: