Gala Societății Civile 2016 – premiile

Premiile Galei Societății Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România, au fost acordate luni seara, pe scena Teatrului Național București. Anul acesta au fost înscrise în cadrul competiției 203 proiecte și programeimplementate în anii anteriori de către 127 de ONG-uri, grupuri de inițiativă și persoane fizice.

Marele Premiu al Galei Societății Civile 2016 a fost acordat proiectului Legea „Fiecare Copil în Grădiniță al Asociației OvidiuRo. Proiectul este câștigătorul Premiului I de la secțiunea Comportament civic și Participare publică și, de asemenea, câștigătorul Premiului pentru Impact. Reprezintă un veritabil studiu de caz, fiind printre puținele exemple de inițiative civice asumate de către instituțiile de resort ale statului.

În cadrul festivității de premiere Gala Societății Civile 2016 au fost acordate 56 de premii pentru 51 de proiecte și 40 de reprezentanți ai sectorului asociativ.

Educația a fost principala preocupare a sectorului asociativ în anul 2015, cele mai multe proiecte fiind înscrise în secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare. 88 de proiecte au provenit de la organizații de pe plan local, tot atâta fiind și numărul celor care au propus, prin implementare, soluții care se aplică la nivel național. Bugetul proiectelor participante a fost de peste 37 de milioane de euro.

Nu uitați că Binele din România se construiește în fiecare zi. Tot ce veți construi în următorul an, noi vom celebra și vom premia la ediția următoare. Mulțumim participanților și câștigătorilor pentru că zi de zi își dedică timpul și energia pentru a ne fi nouă, tuturor, mai bine!

Comunicat al organizatorilor

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: