Mesaj pentru Europe Direct de la Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA)

Primim pe adresa Centrului Europe Direct Botoșani un mesaj de la Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale (FRA) pe care îl publicăm în traducere Google:

 

Ce urmează?

  1. A) Dezbaterea impactul Brexit asupra egalității UE
  2. b) Conferință aniversară Equinet: Împreună pentru o Europă egal
  3. c) Explorarea unui hub on – line pentru informații privind drepturile omului
  4. d) Prezentarea fundamentale Raportul asupra drepturilor FRA 2017 către Parlamentul European
  5. e) Directorul FRA se adresează Consiliului Justiție și Afaceri
  6. f) Conferință estonă Președinției se axează pe dezinstituționalizarea persoanelor cu handicap
  7. g) Prezentarea Raportului Fundamentale Drepturi 2017 în România
  8.  ACTIVITĂȚI
  9. A)Vizita Directorul FRA în Ungaria
  10. b)Mecanismele naționalede prevenire discută despre construirea unui instrument comparativ privind condițiile de detenție
  11. c) Sprijinirea autorităților italiene în hotspot – uri de migrare
  12. d)Experțila nivel înalt de radicalizare întâlni
  13. e)FRA Raportulasupra drepturilor fundamentale prezentate în Țările de Jos
  14. f) Protecția datelor și vieții private la nivel mondial comisarii explora preocupări comune
  15. g)Conferința Internațională Metropolis 2017
  16. h)FRA se alătură webinar infracțiunilor motivatede ură CEPOL
  17. Ce mai urmează?
  18.  Dezbaterea impactul Brexit asupra egalității UE

Directorul FRA, Michael O’Flaherty, va livra o adresa de keynote la o dezbatere a Parlamentului European cu privire la impactul Brexit asupra egalității și combaterea discriminării în UE și Marea Britanie. Evenimentul pe 9 octombrie , la Bruxelles , va căuta sublinia provocările și sensibilizarea cu privire la ramificațiile Brexit la egalitate în UE și Marea Britanie. De asemenea, încearcă să discute căi de urmat , inclusiv formarea de parteneriate între societatea civilă și instituții. Acesta este organizat de către președintele Comisiei Parlamentului European pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne și Equinet, Rețeaua europeană a organismelor de promovare a egalității. (Contact: Katya Andrusz / Gabriel Toggenburg )

  1.  Conferință aniversară Equinet: Împreună pentru o Europă egal

Directorul Michael O’Flaherty al agenției va lua parte la o dezbatere la Rețeaua europeană a organismelor de promovare a egalității, Equinet a 10- a aniversare conferința „Împreună pentru o Europă egal“ pe 10 octombrie , la Bruxelles. Împreună cu Virginija Langbakk, Director al Institutului European pentru Egalitatea de Gen (EIGE), membru al Parlamentului European Claude Moraes, președintele Comisiei LIBE a Parlamentului European, Birgit Van Hout, Reprezentant Regional pentru Europa al Oficiului ONU pentru Drepturile Omului, și altele, discuția se va concentra pe perspective și provocări pentru organismele de promovare a egalității viitoare. (Contact : Thomas Schwarz)

  1.  Explorarea unui hub on – line pentru informații privind drepturile omului

Agenția găzduiește o reuniune a experților și a părților interesate pentru a avansa dezvoltarea unui instrument online care va reuni datele privind drepturile omului și informații de la Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei și UE. Ședința din 10-11 octombrie va fi o oportunitate de a lua în considerare viziuni, să analizeze soluții concrete și în alte domenii, și a discuta soluții tehnice. (Contact Jonas Grimheden )

  1.  Prezentarea fundamentale Raportul asupra drepturilor FRA 2017 către Parlamentul European

Directorul Agenției va prezenta Raportul Agenției pentru Drepturi Fundamentale 2017 Comitetului Parlamentului European pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) , la data de 11 octombrie , la Bruxelles. Directorul se va întâlni , de asemenea , cu membri ai Parlamentului European pentru a discuta despre activitatea Agenției și posibila cooperare (Contact:Massimo Toschi / Michail Beis )

  1.  Directorul FRA se adresează Consiliului Justiție și Afaceri

Directorul FRA , Michael O’Flaherty va adresa miniștrilor europeni de justiție în timpul reuniunii Consiliului Justiție și Afaceri al UE la Luxemburg la 12 octombrie. În discursul său director se va concentra pe punerea în aplicare a Cartei drepturilor fundamentale a UE și atinge cu privire la aspectele evidențiate în concluziile Consiliului Președinției estonă. Printre acestea se numără securitatea internă, azilul și migrația în ceea ce privește drepturile copilului, combaterea rasismului și a xenofobiei, a societății civile și a drepturilor omului , precum și comunicarea cu privire la drepturile omului. (Contact: Dimitra Fellner )

  1.  Conferință estonă Președinției se axează pe dezinstituționalizarea persoanelor cu handicap

Agenția va lansa trei rapoarte privind dreptul de a trai independent al persoanelor cu handicap la „Demnitatea + viață independentă = DI (dezinstituționalizării)“ conferința din Tallinn pe 12-13 octombrie. Evenimentul este organizat de Președinția estonă a Consiliului UE. Aceasta se va concentra pe avansarea discuțiilor pentru a accelera tranziția de la servicii bazate pe instituții la servicii comunitare în statele membre ale UE. Acesta are ca scop de a propune noi abordări pentru dezvoltarea conceptului și finanțarea dezinstituționalizare și promovarea drepturilor omului, precum și pentru a sprijini dezvoltarea cadrului UE la nivel de politici participative de bunăstare socială. Rapoartele FRA trei care urmează să fie prezentat la conferința se concentreze pe diferite aspecte ale procesului de dezinstituționalizare: structuri și angajamente; finanțare și bugetare; si a rezultatelor pentru persoanele cu handicap. ( Persoană de contact: Martha Stickings )

  1.  Prezentarea Raportului Fundamentale Drepturi 2017 în România

La 16 octombrie, agenția va prezenta principalele constatări ale sale rapoarte privind drepturile fundamentale 2017 în București , la Parlamentul român. Parlamentarii români din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale ale Parlamentului român va participa la eveniment. Evenimentul este organizat de Comitetul pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, Camera Deputaților a Parlamentului român. (Contact: Michail Beis )

  1. ACTIVITĂȚI
  2.  Vizita Directorul FRA în Ungaria

Directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale sa întâlnit cu diverși oficiali de nivel înalt în Ungaria de la 5-6 octombrie. În timpul vizitei sa întâlnit cu ministrul de Interne, secretari de stat în cabinetul Primului Ministru, Ministerul Justiției și Ministerul capacităților umane. El a avut , de asemenea , o întâlnire în Adunarea Națională. Directorul discutat o gamă largă de aspecte și moduri în care agenția ar putea oferi consiliere prin expertiza și cunoștințele sale pe teme cum ar fi: azilul și situația migranților și a refugiaților; Securitate; romi; și a minorităților din Ungaria. El sa întâlnit cu reprezentanții societății civile pentru a asculta preocupările lor și a discutat cu comisarul pentru drepturile fundamentale modalități de a consolida cooperarea cu Agenția. El a ținut un discurs public la Universitatea Central Europeană privind ” De ce Europa are nevoie în continuare drepturile omului? „Pentru un public care a inclus diplomați, academicieni, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai societății civile. El a vizitat , de asemenea , o așezare a romilor din afara Budapesta , unde a privit situația romilor la prima mână și a vorbit cu reprezentanții comunităților de romi. (Contact: John Kellock )

  1.  Mecanismele naționale de prevenire discută despre construirea unui instrument comparativ privind condițiilede detenție

Agenția a găzduit o reuniune a mecanismelor naționale de prevenire , la 3 octombrie în care crearea unei a fost discutat un instrument comparativ privind condițiile de detenție. FRA a prezentat proiectul său actual privind detenția penală în UE. Au existat discuții privind monitorizarea locurilor de detenție și a indicatorilor privind condițiile speciale care ar putea încălca interzicerea torturii și a tratamentelor inumane și degradante. Participanții au discutat despre posibilitățile și necesitățile de a crea un instrument comparativ privind condițiile de detenție și implicațiile drepturilor omului. Au fost participanți din 15 țări europene și reprezentanți ai organismelor internaționale , cum ar fi Consiliul Europei, Comisia Europeană, și Oficiul pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului, Subcomisia pentru prevenirea torturii și Institutul Ludwig Boltzman. (Contact:Matylda Pogorzelska )

  1.  Sprijinirea autorităților italiene în hotspot – uri de migrare

Agenția sa alăturat discuțiilor la 28 septembrie privind revizuirea procedurilor standard de operare pentru hotspot – uri de migrare, organizate de Ministerul italian de Interne. Comentariile și sugestiile FRA a adresat, în special, persoanele cu vulnerabilitate și copiii neînsoțiți. La reuniune au participat reprezentanți ai guvernului italian; italiană Hotspot Echipa Comisiei Europene, agențiile UE , cum ar fi FRONTEX, BESA, Europol, și UNHCR și Organizația Internațională pentru Migrație. Acesta este urmat cu un atelier de lucru cele mai bune practici pentru noul personal al noului hotspot în Messina. La 29 septembrie, FRA a dat o prezentare la Forumul consultativ regional Meeting tematic EASO privind „BESA operațiuni: lecții învățate“ , care a avut loc la 29 septembrie în Trapani. FRA axat pe activitatea sa privind azilul și migrația, inclusiv avizele sale către Parlamentul European, studii și rapoarte lunare; și angajarea operațională în Grecia și în Italia , concentrându – se asupra provocărilor drepturilor fundamentale. (Contact: Massimo Toschi )

  1.  Experți la nivel înalt de radicalizare întâlni

Cele mai recente de cercetare de la agenția a transmis discuțiile de la prima reuniune a subgrupului la Grupul de experți la nivel înalt a Comisiei privind radicalizarea la 28 septembrie , la Bruxelles. Agenția a vorbit despre ultimele sale descoperiri, bazându -se pe experiențele respondenților musulmani de discriminare, experiențele lor de poliție și de încredere în autoritățile din sondajul său EU-MIDIS II. Statele membre ale Uniunii Europene, serviciile Comisiei, reprezentanți ai altor instituții ale UE și agențiile relevante ale UE au discutat problemele legate de închisori și de reintegrare, dimensiunea locală și mai multe agenții de abordări la radicalizarea, grupurile vulnerabile la radicalizare, și schimbul de informații cu privire la persoane fizice radicalizat.De asemenea , au fost discutate propuneri pentru mecanisme de cooperare viitoare și structuri. ( Persoană de contact: Michal Nespor ).

  1.  FRA Raportul asupra drepturilor fundamentale prezentate în Țările de Jos

Principalele concluzii ale Raportului Drepturilor Fundamentale 2017 au fost prezentate de către agenție autorităților olandeze la un atelier de lucru la 28 septembrie , care a fost organizată de către Ministerul olandez de Interne. Reprezentanți din diferite ministere olandeze, precum și o serie de alte părți interesate olandeze FRA au participat la eveniment. Participanții au subliniat necesitatea acestui tip de evenimente , în scopul de a spori vizibilitatea fundamentale Raport Drepturi 2017 la nivel național. Acesta a fost , de asemenea , considerată importantă pentru consolidarea cooperării și a gradului de conștientizare în rândul părților interesate la nivel național. (Contact: Michail Beis )

  1.  Protecția datelor și vieții private la nivel mondial comisarii explora preocupări comune

Agenția a explorat valori comune care stau la baza vieții private din întreaga lume , în timpul Conferinței Internaționale privind protecția datelor și comisari de confidențialitate , care au avut loc 25-29 septembrie , în Hong Kong. În timpul de reglementarede protecție a datelor de evenimente și de confidențialitate, precum și martori din prima linie, a discutat ceea ce viața privată înseamnă în țările lor, luând în considerare aspectele specifice , cum ar fi etica, societate, religie, așteptările și atitudinile față de bărbați, femei și copii, precum și a utilizarea tehnologiei. (Contact: Mario Oetheimer )

  1.  Conferința Internațională Metropolis 2017

Rezultatele de la constatările musulmanilor selectate ale Agenției un raport de minoritățile sale la nivelul UE și anchetă discriminarea (UE-MIDIS II) au fost prezentate la Conferința Internațională Metropolis 2017 la Haga la 21 septembrie. Peste 500 de specialiști din domeniul migrației și justiția globală adunate în cadrul Forumului Mondial de la Haga pentru a dezbate mobilitatea voluntară și forțată, modul în care societățile și guvernele răspund la migrație și cum să aducă considerente de justiție la nivel mondial la discuții. (Contact: Rossalina Latcheva )

  1.  FRA se alătură webinar infracțiunilor motivate de ură CEPOL

Agenția a introdus și a dat o imagine de ansamblu asupra infracțiunilor motivate de ură , la un seminar online organizat de Agenția UE pentru formare de aplicare a legii (CEPOL). Seminarul a fost cu privire la utilizarea modulului on – line CEPOL și curriculum – ul său de infracțiuni motivate de ură care vizează autoritățile de aplicare a legii, sistemul judiciar și formatori. Noul modul on – line este disponibil pe Learning Management System CEPOL. Ea vizează ofițerii de poliție și alte autorități de aplicarea legii în funcții de management de mijloc, senior și speciale. Scopul modulului de învățare este de a sensibiliza și sentimentul de urgență cu privire la problema infracțiunilor motivate de ură, pentru a ajuta utilizatorii să – l înțeleagă mai bine și să identifice probleme în atitudinea poliției și răspunsurile la ea. (Contact: Niraj Nathwani )

Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale
Schwarzenbergplatz 11
1040 Viena, Austria
Tel: +43 1 58030-0

E – mail: FRP@fra.europa.eu

Vizitati – ne pe: http://fra.europa.eu | Facebook | Twitter | YouTube | LinkedIn

Ajutarea pentru a face drepturile fundamentale o realitate pentru toată lumea în Uniunea Europeană

 

Monitorizați ceea ce vine în 2017 cu FRA calendarul de evenimente și publicații

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: