Cerere de candidaturi pentru premiul Migration Media Award 2018

  •  15 FEBRUARIE 2018

Ediția din 2018 a premiului Migration Media Award acceptă acum cererile până pe 15 mai 2018.

Premiul Media Migration ( www.migration-media-award.eu ), finanțat de Uniunea Europeană, a găzduit peste 35 de povestiri câștigătoare în ediția din 2017, prezentând excelență jurnalistică privind migrația în regiunea euro-mediteraneană.
În concordanță cu calitatea și numărul de cereri primite anul trecut, ediția din acest an va recompensa până la 48 de articole publicate, care vor rezulta din raportarea intensă și fără sens și vor contribui la echilibrarea narațiunii privind migrația, bazat, nuanțat și mai puțin polarizant. Premiile vor consta în finanțarea de la 750 la 7000 de euro pentru a produce oa doua poveste.

Jurnaliști sau case de presă cu sediul fie în țările UE, fie în țările partenere din sudul UE, sunt eligibile să depună o cerere prin depunerea unei lucrări jurnalistice deja publicate, împreună cu o propunere pentru oa doua producție. Ambele producții, actuale și intenționate, trebuie să abordeze una sau mai multe dintre următoarele teme din regiunea euro-mediteraneană:

  • Diaspora
  • Migrația forței de muncă
  • Grupuri vulnerabile
  • Migrație legală și neregulată

Candidații care doresc să depună o cerere trebuie să respecte următoarele criterii: Povestea prezentată trebuie să fi fost publicată între 15 aprilie 2017 și 15 mai 2018. Conținutul înscrierii trebuie să fie legat de una din cele patru teme menționate anterior privind migrarea limitată la Euro- Regiune mediteraneana.

  1. Înscrierea trebuie trimisă într-una din cele 3 limbi ale schemei de premiere: engleză, franceză sau arabă. Poveștile din alte limbi din regiunea euro-mediteraneană trebuie să fie însoțite de o traducere în engleză, franceză sau arabă.
  2. Intrările multiple sunt acceptate în aplicații separate și complete în următoarele formate: video, radio, imprimare, online, multimedia și fotografii.
  3. Formatele de lungime medie și lungime sunt solicitate și, prin urmare, articolele de știri scurte nu vor fi eligibile.

Vă rugăm să rețineți că candidații nu pot trimite o poveste deja susținută de MMA 2017.

Panelul MMA al judecătorilor va fi anunțat în mai 2018 și va evalua intrările eligibile în vara anului 2018. Cei 48 de câștigători vor fi anunțați la ceremonia de premiere planificată la începutul anului Septembrie 2018.

Formularul online de solicitare și întrebările frecvente sunt disponibile la www.migration-media-award.eu . Solicitanții interesați ar trebui să verifice secțiunea Eligibilitate și aplicație înainte de a aplica. În cazul oricăror întrebări, vă rugăm să ne contactați la: contact@migration-media-award.eu

Acest premiu este o colaborare a programelor Euromed Migration IV implementate de Centrul Internațional pentru Dezvoltarea Politicii de Migrație (ICMPD) și a Centrului Internațional pentru Migrație, condusă de Fundația Thomson, în parteneriat cu Direcția Generală Neguvernamentare pentru Vecinătate și Negociere în Extindere (DG NEAR) Ministerul Afacerilor Externe și Promovarea Comerțului din Malta și Biroul European de Sprijin pentru Azil (EASO).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: