Inovația în centrul mai multor politici ale UE privind agricultura

 

 

Discursul comisarului Phil Hogan la Conferința OCDE privind dezvoltarea rurală

Privind spre viitor, este clar că PAC:

  • Va trebui să se creeze și mai multe sinergii cu politica în domeniul cercetării și inovării în ceea ce privește stimularea inovării;
  • Și trebuie să consolideze rolul consultanței agricole pentru a garanta transmiterea cunoștințelor către fermieri – oamenii care lucrează pe teren și la sol.

Căutăm cele mai bune modalități de a plasa cunoașterea și inovarea în centrul PAC, pe baza succeselor și obstacolelor identificate. Sinergiile pe care le-am construit între PAC și Orizont 2020 reprezintă o bază solidă pe care putem construi viitorul.

Viitorul cercetării și inovării agricole vor fi discutate la Bruxelles la 2 și 3 mai 2018 la Conferința „Inovarea pentru viitorul agriculturii și a comunităților rurale” organizată de DG AGRI.

Conferința Agri-Research va analiza modalități de a crea sinergii mai mari între politicile UE care contribuie la cercetarea și inovarea agricolă și rurală.

Aceasta va da naștere unei implicări mai puternice a părților interesate în definirea viitoarelor activități europene de cercetare și inovare privind agricultura și dezvoltarea rurală. Acesta urmărește, în special, maximizarea sinergiilor cu obiectivele politicii UE, în special cu PAC, și cu alți actori-cheie în spațiul de cercetare și inovare.

 

În concluzie, suntem hotărâți să punem inovația în centrul mai multor politici ale UE și considerăm că experiența noastră poate fi foarte valoroasă în formularea textului final al Declarației de politică din Edinburgh. Aștept cu nerăbdare să colaborez îndeaproape cu dvs. astăzi și în lunile următoare pentru a face progrese în acest domeniu important al politicii de dezvoltare rurală. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: