Europarlament: schimbările climatice, deșeurile, Macron

Eurodeputații au adoptat legislația privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a deșeurilor și au dezbătut viitorul Europei cu președintele francez Emmanuel Macron.

Deputații europeni au stabilit noi obiective pentru stimularea reciclării deșeurilor și reducerea numărului de gropi de gunoi. Scopul noilor reguli este de a promova trecerea către un model mai durabil cunoscut sub numele de economia circulară.

 
Economia circulară

Dioxidul de carbon emis de transport, agricultură, clădiri și deșeuri trebuie redus cu 30% în întreaga UE; CO2 emis de utilizarea terenurilor și absorbit de silvicultură trebuie să fie echilibrat până în 2030. Acestea sunt obiectivele a două proiecte de legi UE adoptate de deputații europeni privind schimbările climatice.

   
Obiective ambițioase pentru combaterea schimbărilor climatice

Următoarele alegeri UE vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019. Deputații europeni au sprijinit propunerea Consiliului.

Președintele francez Emmanuel Macron a dezbătut viitorul Europei cu deputații europeni și cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deputații europeni au discutat despre protecția datelor, despre manipularea alegerilor și despre protejarea vieții private în urma recentului scandal Facebook-Cambridge Analytica. Aceștia au cerut președintelui Facebook, Mark Zuckerberg, să vină în Parlament.

Parlamentul a stabilit un obiectiv de consum de energie aproape zero pentru clădirile UE până în 2050. Legislația actualizată impune statelor membre să elaboreze strategii naționale pe termen lung pentru a sprijini renovarea cu costuri reduse a clădirilor publice și private.

O mai bună performanță energetică pentru clădiri

Liderii politici ai Parlamentului au condamnat folosirea armelor chimice în Siria.

Deputații europeni și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ratele reduse ale vaccinării în Europa și la impactul acestora asupra sănătății publice. În rezoluție, au solicitat un program mai armonizat pentru vaccinare în întreaga UE.

Parlamentul a aprobat controale mai stricte în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente ecologice pentru a asigura aceleași standarde de înaltă calitate în întreaga UE și a facilitat trecerea micilor fermieri către producția ecologică. Mai multe informații despre alimentele și agricultura ecologică din Europa în infografic.

Agricultura ecologică

Ca reacție la asasinarea unui jurnalist slovac de investigație, Ján Kuciak, și a partenerei sale, Martina Kušnírová, deputații europeni au solicitat o mai bună protecție a jurnaliștilor de investigație în Europa.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: