Chestionar în rândul persoanelor aflate în  în căutarea unui loc de muncă

1.Participaţi la Bursa generală a locurilor de munca Botoşani:

  1. a) pentru prima data -17; b) ocazional -5; de fiecare dată – 1.
  2. Timpul trecut de la ultima angajare: a) 0 ani – 13; b) 1 an- 1; c) 2 sau mai mulţi ani – 10
  3. Cum apreciaţi oferta de locuri de munca în anul curent în comparație cu așteptările dumneavoastră:
  4. a) mai bună- 0, b) la fel de buna- 13, c) mai puţin bună- 11
  5. Care este firma la care v-aţi angaja: a) locala-22, b) naţionala-1, c) europeană-1, d) multinaţională-0
  6. Cum apreciaţi facilităţile oferite persoanelor aflate în cautarea unui loc de munca din România: a) excelente-1, b) suficiente-12, c) insuficiente- 11

17 dintre persoanele chestionate aflate în căutarea unui loc de muncă au răspuns că vin pentru prima dată la Bursa locurilor de muncă.  Numai unul singur se declară un fidel al Bursei și  a venit de fiecare dată.

13 dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă au numai au mai puțin de un an de la ultima angajare (sau nu au fost angajați încă).  10 din cei chestionați  au însă mai mulți ani de la ultima angajare. Botoșănenii prezenți la Bursă  apreciază oferta de locuri de muncă la fel de bună  în comparație cu așteptările ; pe de altă parte, un număr aproximativ (11) egal o consideră mai puțin bună. În covârșitoare majoritate botoșănenii aflați în căutarea unui loc de muncă   s-ar angaja la o firmă locală : 22.  Un număr foarte redus caută  o firmă națională,  europeană sau multinațională. Facilitățile oferite de stat  pentru căutarea unui loc de muncă sunt apreciate aproximativ în egală măsură drept drept suficiente (12) dar și insuficiente (11). O singură persoană le apreciază drept excelente.

 

Sinteza răspunsurilor: Denisa Sandu, voluntar Europe Direct Botoșani

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: