Declarația Înaltului Reprezentant din partea UE, în urma anunțului președintelui american Trump privind acordul nuclear cu Iranul

Uniunea Europeană (UE) regretă profund anunțul președintelui SUA Trump de a se retrage din Planul comun de acțiune comun (JCPOA).

JCPOA, aprobată în unanimitate de Rezoluția 2231 a Consiliului de Securitate al ONU, este un element-cheie al arhitecturii mondiale de neproliferare nucleară și este esențială pentru securitatea regiunii.

Atâta timp cât Iranul își continuă să-și implementeze angajamentele în domeniul nuclear, așa cum a făcut până acum și a fost confirmat de Agenția Internațională pentru Energie Atomică în 10 rapoarte consecutive, UE va continua să se angajeze în continuarea implementării complete și eficiente a acordului nuclear .

Ridicarea sancțiunilor nucleare este o parte esențială a acordului. UE a subliniat în mod repetat că ridicarea sancțiunilor are un impact pozitiv asupra relațiilor comerciale și economice cu Iranul. UE subliniază angajamentul său de a se asigura că acest lucru poate fi continuat.

JCPOA este punctul culminant al celor 12 ani de diplomație, care lucrează și realizează scopul principal. UE este hotărâtă să colaboreze cu comunitatea internațională pentru ao păstra.

Descărcare ca PDF

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: