Produși de un evaluator independent, acest studiu se concentrează asupra modului în care măsurile forestiere sunt în concordanță cu obiectivele politicii agricole comune și a strategiei forestiere a UE . Pentru a face acest lucru, a măsurat impactul în toate statele membre ale UE, punându-se accentul pe implementarea în paisprezece domenii distincte din întreaga UE.
În cadrul politicii de dezvoltare rurală a UE, statele membre derulează programe de dezvoltare rurală bazate pe nevoi locale, în conformitate cu șase priorități comune ale UE – dintre care patru se concentrează pe păduri. Acest lucru a dus la o diversitate de opțiuni de implementare, care sunt descrise și analizate în detaliu în acest studiu de evaluare.
Evaluarea a concluzionat că coerența măsurilor forestiere și instrumentele furnizate statelor membre și beneficiarilor au fost conforme cu strategia forestieră a UE. Aceste măsuri joacă, de asemenea, un rol important în obiectivele generale ale politicii UE, cum ar fi rezistența socială din mediul rural, dezvoltarea economică și sprijinul pentru bioeconomie, atenuarea și adaptarea la schimbările climatice, furnizarea de servicii ecosistemice și conservarea biodiversității.
Acest studiu face parte dintr-o evaluare mai mare a măsurilor forestiere. Evaluarea va fi finalizată în vara anului 2018 prin publicarea unui document de lucru al personalului, care va sublinia principalele constatări și va analiza contribuția măsurilor forestiere la politica agricolă comună și la strategia forestieră a UE.
Această evaluare va contribui apoi la elaborarea raportului de performanță al politicii agricole comune, care va fi prezentat în decembrie 2018, precum și la revizuirea strategiei forestiere a UE din 2018.
Harta pădurilor din UE 28
Lasă un răspuns