Cazul bebelusilor din Arges: E-coli sau aluminiul din vaccinuri?

E-coli sau aluminiul din vaccinuri?

Comunicat de presă APC România

IPOTEZE INFIRMATE ŞI DECLARAŢII CONTRADICTORII ALE AUTORITĂŢILOR DESPRE COPIII CU SINDROM HEMOLITIC UREMIC

29 Februarie 2016

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) a solicitat în data de 19 februarie 2016 date concrete de la autorităţi privind cazul tragic al bebeluşilor decedaţi recent în condiţii neelucidate sau internaţi în stare gravă la spitalele Matei Balş şi Marie Curie. De asemenea, APC România a furnizat o serie de articole medicale care stabilesc o corelaţie între Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) şi vaccinuri.

Sursa:http://www.apc-romania.ro/ro/i-balbaiala-autoritatilor-in-cazul-bebelusilor-decedati-alerteaza-parintii-si-societatea-civila/MzQzLTI.html
Până la aceasta dată, solicitarea APC a rămas fără răspuns din partea autorităţilor. În plus, în ultimele zile au apărut noi declaraţii oficiale care ne determină să revenim asupra acestui subiect vital pentru copiii şi părinţii din România.

Ipoteza E. coli – nefundamentată medical şi contrazisă de datele medicale ale copiilor decedaţi
 Autorităţile au făcut la finalul săptămânii trecute o serie de declaraţii, oferind o teorie menită să închidă ancheta: o posibilă tulpină de Escherichia coli (E. coli) ar fi fost cauza deceselor şi îmbolnăvirilor grave ale bebeluşilor diagnosticaţi cu SHU.

În declaraţiile sale iniţiale, dl. Rafila a afirmat însă că nu ar exista decât o „asociere nefericită” între copilașii cu SHU, menţionând că unii ar fi avut rotavirus, alţii fuseseră testaţi negativ la E. coli, iar cei ce reacţionaseră pozitiv la teste ar fi avut o tulpină comensală, „nepatogenă”.
Sursa: http://m.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Alexandru+Rafila+copii+infectati

Primul copil care a murit cu diagnostic de SHU ar fi avut „E. coli nepatogen”. E. coli nepatogen este o bacterie pe care o au în intestin peste 99% din adulţi! „Există și o tulpină rară de E. coli patogenă, care secretă verotoxina Shiga  şi care poate determina SHU.” (dr. Mircea Puşcaşu). Conform declaraţiilor oficiale şi ale medicilor implicaţi în tratamentul copiilor, această tulpină nu a fost găsită la niciunul din copii.

În schimb, din prospectele vaccinurilor hexavalente reiese că acestea ar conține 600 micrograme de aluminiu în doar 0.5 ml de vaccin. Conform normelor legale, cantitatea maximă admisă de aluminiu în apa potabilă este de 200 micrograme la litrul de apă, adică 200ppm, iar aceste vaccinuri conţin 1.2 milioane  ppm, concentrație de 6000 de ori(!) mai mare decât concentrația maximă admisă în apa de băut. Simptome digestive şi manifestări biologice cu E. coli nepatogen sau cu alte bacterii comensale le pot dezvolta cel mult persoanele cu imunitatea distrusă, imunosupresații medicamentos, în intoxicațiile acute cu pesticide sau metale grele (de ex. prin injectarea de vaccinuri cu hidroxid de aluminiu).” (dr. Mircea Puşcaşu)

Al doilea copil care a murit cu diagnostic de SHU nu avea deloc E. coli, nici patogen, nici nepatogen. Sursa acestor informaţii este Agenţia Naţională de Ştiri, care a aflat datele analizelor copiilor de la Institutul Cantacuzino, unde au fost efectuate aceste analize.
Sursa: http://www.agerpres.ro/sanatate/2016/02/16/ministerul-sanatatii-institutul-cantacuzino-a-infirmat-prezenta-E. coli-la-al-doilea-copil-decedat-la-marie-curie–16-36-42

Al treilea copil ar fi murit din cauza complicaţiilor date de „Sindromul Hemolitic Uremic” şi „nu se cunoaşte cauza ca nume de microb”, conform declaraţiilor dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul „Marie Curie”, deci nici în acest caz – în ciuda eforturilor de a canaliza căutarea cauzei exclusiv spre microbi – nu a fost găsit niciun E. coli.
Sursa: http://www.mediafax.ro/social/un-al-treilea-copil-a-murit-la-spitalul-marie-curie-din-cauza-complicatiilor-bolii-si-nu-se-cunoaste-cauza-ca-nume-de-microb-15077266

Solicităm Ministerului Sănătăţii să acorde o atenţie deosebită investigaţiei referitoare la îmbolnăvirea a zeci de copii din judeţele Argeş, Bacău, Iași si Olt. Explicaţia oferită opiniei publice până în prezent cu privire la cauza deceselor şi îmbolnăvirilor din aceste zone ale ţării, cum că bacteria Escherichia coli enterotoxigen serotipul 026 ar fi cauza, fără a se identifica însă şi sursa îmbolnavirii, adică unde s-ar găsi această bacterie şi cum a ajuns ea în organismul copiilor, ne îndreptăţeşte să credem că nu este cauza reală a îmbolnăvirilor copiilor, aceasta fiind doar o supoziţie. Totodată, excluderea din start a analizei tipurilor/loturilor de vaccinuri administrate copiilor în perioada premergătoare îmbolnăvirilor ridică suspiciuni asupra cauzei reale a îmbolnăvirilor. De aceea, solicităm Ministerului Sănătăţii să stopeze de îndată administrarea de vaccinuri la nivel naţional şi să fie analizate de urgenţă vaccinurile administrate copiilor înainte de apariţia acestei epidemii.” Conf. univ. dr. Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România.

În concluzie, în ciuda declaraţiilor oficiale, explicaţia „E. coli” nu este fundamentată medical şi nici confirmată de analizele medicale ale bebeluşilor. Dimpotrivă, există date solide despre corelarea simptomelor bebeluşilor cu vaccinurile administrate acestora.

În literatura medicală, este cunoscut demult că vaccinurile pot cauza SHU
Pe pagina www.romedic.ro, dr. Ştiuriuc Simona precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără şi vaccinurile.
Vaccinari:
  • vaccin cu triplu antigen influenza
  • vaccin tifoid-paratifoid tip A si B
  • vaccin poliomielitic

Sursa: http://www.romedic.ro/sindromul-hemolitic-uremic#cauze-si-factori-de-risc
Deşi conform adresei ataşate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (care se află de asemenea în monitorizare, dar din 2013), Hexaxim NU are autorizaţie de punere pe piaţa UE, fiind autorizat de Agenţia Europeană a Medicamentelordoar pentru ţări non-UE în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depăşesc riscurile produsului Hexaxim.
Prospectele ambelor vaccinuri, Hexaxim/Hexacima, menţionează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%)DIAREEA şi ca efect advers foarte frecvent (peste 10% din vaccinaţi) VĂRSĂTURILE.
În cazurile din ce în ce mai numeroase în România de bebeluşi internaţi cu Sindrom Hemolitic Uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât şi cu vomă.

Efecte adverse grave în studiul clinic al producătorului ref. la vaccinul hexavalent Hexaxim

În septembrie 2015 compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a  verifica printre altele gradul de siguranţă al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru piaţa din Kazahstan.

Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinaţi cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără : moarte inexplicabilă (1 participant), bronhopneumonie, şoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecţii ale tractului respirator superior, febră etc., incidenţa variind între 0,56% şi 21%.

Sursa:https://www.clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT01948193?term=sanofi+pasteur&rank=7&sect=X430156#othr

Nu trebuie neglijată nici pista tratamentelor medicamentoase (antibiotice etc.) administrate bebeluşilor internaţi cu diaree, dar care după administrarea unor medicamente au început să vomite, după care simptomele s-au agravat tot mai mult, copiii ajungând la dializă.

Articolul complet poate fi citit aici.

Share
+1
Forward
Conf. Univ. Dr.
Costel Stanciu
Președinte al APC Romania

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: