Provocare pentru bloggerii și fotojurnaliștii botoșăneni: Europa vine in regiunea ta

 http://ec.europa.eu/regional_policy/sources/policy/communication/inform-network/treasure-hunt.png

Uniunea Europeana a lansat o provocare pentru toti cei care vor sa vada cum arata in comunitatea lor, proiectele finantate din fonduri europene.

 Europa vine in regiunea ta

Campania de comunicare, intitulata Europe In My Regionva trimite pentru prima oara publicul pe teren, sa descopere proiecte si, apoi, sa le transmita si celorlalti, prin intermediul imaginilor si al retelelor sociale.

 Initiatorii au structurat campania pe 4 sectiuni:

  1. Zilele proiectelor deschise in UE;
  2. Cautatorii de comori, joc online cu premii;
  3. Concurs de fotografie;
  4. Concurs pentru bloggeri

 Zilele proiectelor deschise in UE reuneste peste 20 de tari, care-si vor prezenta, pe tot parcursul lunii mai, proiecte importante, finantate din bani europeni. In Romania, ministrul Fondurilor Europene va veni intr-un parc din Bucuresti si va oferi informatii tuturor celor interesati, despre proiecte realizate si fonduri disponibile pentru tara noastra, in aceasta perioada de programare.

Cautatorii de comori pot participa la un test online care-i va purta prin toata Europa, ca sa gaseasca indicii ascunse. La capatul drumului, ii asteapta o excursie intr-o capitala europeana.

 Proiectul paneuropean, Europe In My Region, include si doua concursuri tentante. Amatori sau profesionisti ai imortalizarilor digitale, fotografii pot castiga un curs cu un profesionist in domeniu si un sejur la Bruxelles, daca trimit o poza cu un proiect cofinantat de UE, in care sa se vada clar dovada finantarii, de pilda, placuta.

 Informatii suplimentare legate de concursul de fotografie care se va desfasura in perioada 2 mai – 28 august, gasiti pe pagina de Facebook a Comisiei Europene.

 In acest an, bloggerii au o sectiune speciala. Ei pot participa la concursul de fotografie, dar pot sa si scrie despre proiecte locale care au adus beneficii in comunitatile lor. Toate postarile selectate, vor fi traduse si republicate pe un blog dedicat. Un juriu va selecta trei autori care vor fi invitati la Bruxelles, la European Week of Regions&Cities.

 Cei interesati pot trimite un mesaj la regio-infopub@ec.europa.eu.

 Detalii despre Europe In My Region gasiti aici:

http://ec.europa.eu/regional_policy/ro/policy/communication/inform-network/map/

 Constantin Amarinei

 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est

Birou Regional de Informare

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: