„Peer to Peer” cu funcționari publici europeni

Întâlnirea comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, cu ministrul român de Finanțe, Anca Dragu

Corina Crețu și Anca Dragu

 

 

 

 

 

 

 

Peer to peer

Recomandarea Comisarului European Corina Crețu pentru accelerarea implementării proiectelor cu fonduri europene

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a primit-o astăzi, 24 mai, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pe Anca Dragu, ministrul român de Finanţe.

Cei doi oficiali au discutat, în principal, despre întărirea capacității administrative în România și modul în care Comisia Europeană poate să sprijine autoritățile române în acest demers. Comisarul european a încurajat partea română să utilizeze instrumentul „Peer to Peer”, prin care funcționari publici din diferite state membre ale UE pot să ofere consiliere și pot să împărtășească din experiența lor, în ceea ce privește implementarea proiectelor cu fonduri europene, colegilor din alte țări.

„Fondurile structurale și de investiții europene reprezintă o mare parte din bugetul total disponibil pentru investiţii publice, iar întărirea capacităţii administrative în ceea ce privește gestionarea acestor fonduri va genera investiţii mai eficiente şi cu impact mai mare. În 2014-2020, aproape 800 de milioane de euro din fonduri UE au fost alocate României pentru reforma şi modernizarea administraţiei publice”, a declarat în cadrul întâlnirii comisarul european pentru politică regională,Corina Creţu.

În urma întâlnirii de astăzi, cei doi oficiali au convenit că este nevoie de eforturi susținute din partea autorităților române pentru a îmbunătăți situația în privința utilizării fondurilor europene. Corina Crețu a reamintit că, dincolo de asigurarea co-finanţării naţionale pentru programele operaționale în cadrul exercițiului bugetar 2014-2020, România trebuie să pregătească proiecte noi și mature, care să aibă impact real asupra vieții oamenilor.
Totodată, înaltul oficial european a încurajat partea română să folosească și alte instrumente financiare, tocmai pentru ca investițiile publice să aibă efect de multiplicare în economie. În acest sens, comisarul european pentru politică regională a precizat că și România poate să apeleze cu încredere la expertiza DG REGIO pentru folosirea complementară a finanțărilor prin Fondurile structurale și de investiții europene și Fondul european de investiții strategice, ca parte a Planului de investiții pentru Europa.
Mai multe detalii

Dana Berinde – Membru de cabinet

One Response to „Peer to Peer” cu funcționari publici europeni

  1. […] – See more at: „Peer to Peer” cu funcționari publici europeni | Europedirect Botoșani […]

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: