Ziua Centrelor Europe Direct în țară și la Botoșani

La data de 5 octombrie întreg mapamondul sărbătorește Ziua Mondială a Educației, o ocazie potrivită pentru a conștientiza rolul pe care educația îl are în formarea tinerilor și în dezvoltarea societății, în general.
Cu acest prilej, întrucât prioritatea Reprezentanței Comisiei Europene din acest an este educația, Rețeaua Națională a Centrelor de Informare Europe Direct a hotărât să marcheze această zi printr-un eveniment sau o serie de evenimente dedicate, sub genericul Ziua Centrelor Europe Direct.
Ziua Centrelor Europe Direct este un eveniment comun al întregii Rețele Europe Direct România, asigurându-se astfel creșterea coeziunii și a coerenței interne, precum și susținerea elementului de common narrative, așa cum a menționat Pia Ahrenkilde Hansen, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene în cadrul Reuniunii Generale a Rețelei Europe Direct, desfășurată la Bruxelles în perioada 19-22 octombrie 2015.
Astfel, de Ziua Mondială a Educației, dar și pe parcursul întregii săptămâni, fiecare Centrul Europe Direct din țară se va implica în organizarea unor evenimente care se vor desfășura simultan în fiecare dintre cele 31 de comunități vizate de cele 31 de centre de informare, acoperind astfel nevoia de informare a comunității locale, cât și conectarea la realitatea acesteia.
Prin urmare, vă invităm să răsfoiți Story Map-ul care vă va introduce în universul evenimentelor organizate de Centrele de Informare Europe Direct din România și să participați în cadrul acestor activități:
Centrele Europe Direct reprezintă un punct de contact local pentru toate instituțiile UE și cooperează cu alți parteneri de informare activi. Ele completează și susţin activitatea Reprezentanțelor Comisiei Europene și a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local și regional.
 
 Pe Story Map puteți găsi și activitatea Centrului Europe Direct Botoșani : 
Vizită la Academia Tractoriștilor din comuna Vlăsinești – Botoșani
 
Miercuri, 5 octombrie, de Ziua Educației, un grup de tineri din Botoșani, de la Centrul Europe Direct, Asociațiile Buzz Media și Club Modas va efectua o vizită la Şcoala profesională de mecanici agricoli „Gheorghe Burac” din Vlăsineşti, județul Botoșani, supranumită ”Academia Tractoriștilor”. Vizita face parte din ”Zilele Centrelor Europe Direct” care au loc simultan în peste 30 de localități din România.

Școala profesională de mecanici agricoli „Gheorghe Burac” din Vlăsineşti a fost înfiinţată în anul 2015 şi, în prezent , este considerată cea mai căutată unitate de învăţământ din mediul rural (potrivit prestigioasei publicații Agrointel). 


Program – începând de la orele 10,30: 
1.Vizita unității școlare; 
2.Dezbatere cu profesori, elevi, părinți, alte părți interesate
. Puncte cheie ale dezbaterii: 
– Scurt istoric al unității de învățământ;
– Adaptarea la piața muncii;
– Abilități și aptitudini;
– Baza materială;
– Cum ați ajuns la ”Academia tractoriștilor”;
– Câștiguri la absolvire;
– Cerințe din partea angajatorilor;
– E onorabil să fii meseriaș?

3.Demonstrații practice: întreținere utilaje, condus, mecanică.
Pagina FB a evenimentului: 
 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: