Gusturile se discută: brânza și reglementările

Opinii ale unui consumator român:
Nu știu cum să fie; pe brânzeturile franțuzești la ele acasă parcă nu am văzut atâtea ștampile cu certificări iar calitatea este indiscutabil mai bună. (La legume în schimb francezii nu stau la fel de bine, mi s-au părut scumpe și cu un gust execrabil majoritatea, cu excepția celor congelate; mi s-a spus că din cauza protecționismului excesiv). M-a încântat piața liberă din Italia: nu au puzderia noastră de reglementări iar a face piața la Roma este o plăcere.

Răspuns la recomandarea unui comentator de a cumpăra numai produse românești: 

Da, cumpărăm, le căutăm, și cu discernământ. De exemplu ar trebui să știm că o (bună) parte din brânza de oaie de pe piață este făcută cu așa numitul ”cheag chimic”. Efectele pe termen scurt pentru unii consumatori sunt oribile. Pe termen lung, Dumnezeu știe! Că asociațiile de consumatori din România, spre deosebire de cele din diverse țări europene, nu primesc bani pentru studii și teste, iar statul le face cum (nu) le face.

Comentator:  Hm…cunosc un fost producator de mezeluri din tg mures care a fost „inchis” din lipsa unor „imbunatatiri” impuse de UE ….aveau retete originale , autentice si ” neimbunatatite”

Răspuns: Sunteți sigură? Eu am cumpărat și am consumat în câteva țări din UE mâncare foarte bună și sănătoasă, la prețuri comparabile, uneori mai ieftină.(Firește sunt și excepții). Au făcut oare niște reguli speciale pentru noi? Mă îndoiesc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: