Descoperim Europa cu elevii de la Școala nr. 11

Copiii de la clasa a III-a D a Școlii Gimnaziale nr. 11 au avut parte, joi, de o activitate mai inedită. Reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani au organizat special pentru ei o activitate de informare în cadrul unui ciclu de evenimente ocazionat de cei 10 ani de integrare a României în Uniunea Europeană.
Astfel, elevii coordonați de învățătoarea Mirela Brehuescu au primit informații cu privire la principalele simboluri ale Uniunii Europene, dar și la tradițiile și sărbătorile reprezentantive în țările din marea familie europeană.
Alături de reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani au fost și membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” care realizează la televiziunea lor online (TeleBuzz.ro) un program care include teme specifice Uniunii Europene.
Simina Luca de doar 11 ani a fost, spre finalul activității, moderatorul unei competiții de cultură generală pe teme europene. Elevii clasei s-au împărițit pe echipe, fiecare echipă având de răspuns la un chestionar cu 10 întrebări pe baza informațiilor transmise și discutate cu reprezentanții Centrului Europe Direct Botoșani.
Odată stabilite răspunsurile, echipele și-au delegat câte un reprezentant pentru competiția moderată de micul reporter al ziarului Buzz.
Cei mai activi și atenți au primit premii din partea Europe Direct Botoșani constând în publicații tematice precum și ziarul Euro Botoșani ce cuprinde articole și reportaje referitoare la activitatea desfășurată de Europe Direct Botoșani.
Competiția “Descoperim Europa” moderată de Simina Luca va putea fi urmărită în ediția lunii martie a emisiunii “Dimineața copiilor” de la TeleBuzz.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: