Consultare publică privind învățarea formală și non-formală

Primim de la Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale

Comisia Europeană a emis un apel pentru o consultare publică privind „Recomandarea privind promovarea incluziunii sociale și a valorilor împărtășite prin învățarea formală și non-formală“ .

.Versiunea tradusă în toate limbile UE este online, din 15 iunie. Consultarea este deschisă până la 11 august 2017.

Link limba română: http://ec.europa.eu/eusurvey/runner/c80db834-94c5-4165-afb3-b8afbbaa2f02?draftid=b427f959-2e3a-4948-9158-803259aa5a1a&surveylanguage=RO

Rezultatele consultării publice vor fi utilizate împreună cu alte date și dovezi pentru a susține Recomandarea Consiliului privind promovarea incluziunii sociale și a valorilor împărtășite prin învățarea formală și non-formală, care este în prezent programată pentru decembrie 2017. Vă rugăm să consultați linkul pentru mai multe informații cu privire la viitoarea recomandare: Recomandarea Consiliului privind promovarea incluziunii sociale și a valorilor comune ale UE prin învățarea formală și non-formală (sfârșitul anului 2017).

Informații generale:

Declarația martie 2015 privind promovarea cetățeniei și a valorilor comune ale libertății, toleranței și non-discriminării prin educație ( Declarația de la Paris ), și evenimentele care au dus la aceasta, au stârnit o serie de inițiative la nivel guvernamental și interguvernamental. În cadrul strategic al Educație și formare 2020 , Comisia Europeană a convocat un grup de lucru privind promovarea cetățeniei și a valorilor comune ale libertății, toleranței și non-discriminării prin educație în 2015, care servește în scopul de a pune în aplicare obiectivele incluse în Declarația de la Paris . Coordonat de Comisia Europeană, grupul de lucru reunește experți, instituțiile UE și guvernele statelor membre.

Toate cele bune,

Wal Heller

Dna Waltraud Heller

Manager Program Cooperare  FRA Societății Civile

Agenția Uniunii Europene pentru Drepturi Fundamentale
Schwarzenbergplatz 11
1040 Viena, Austria
Tel: +43 1 58030-0

E – mail: FRP@fra.europa.eu

Vizitati – ne pe: http://fra.europa.eu | Facebook | Twitter | YouTube | LinkedIn

Ajutarea pentru a face drepturile fundamentale o realitate pentru toată lumea în Uniunea Europeană

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: