Comisarul european Mariya Gabriel vine mâine în România

/romania/file/comisarmariyagabrieljpg_rocomisar_mariya_gabriel.jpgComisarul european Mariya Gabriel

Comisarul european Mariya GABRIEL, responsabil pentru economia și societatea digitale, vizitează România, în perioada 30-31 octombrie 2017.

29/10/2017

În prima zi, 30 octombrie, înaltul oficial european va susține un discurs în deschiderea celei de a 7-a conferințe internaționale anuale la nivel înalt cu tema „Noi provocări globale în domeniul securității cibernetice„. De asemenea, dna GABRIEL se va întâlni cu dl. Ion-Marcel CIOLACU, viceprim-ministru, dl. Lucian ȘOVA, ministrul comunicațiilor și societății informaționale, și cu reprezentanți ai părților interesate în ceea ce privește conținutul ilegal online. Comisarul european va vizita și proiectul Innovation Labs, susținut de Universitatea Politehnică București.

În a doua zi, 31 octombrie, comisarul GABRIEL va participa la a doua ediție a Forumului Digital Internațional, având ca titlu „Startup-uri în industriile 4.0„, unde va susține un discurs în deschidere. Apoi, ea se va întâlni cu membrii comisiilor de specialitate și de afaceri europene din Parlamentul României. La final, comisarul va vizita două proiecte care sprijină facilitarea accesului la resursele bibliotecare persoanelor nevăzătoare sau care au deficiențe de vedere (DReam(link is external)), precum și dezvoltarea competențelor digitale în rândul unei comunității de fete și femei pasionate de tehnologiile informaționale și de comunicații (Codette(link is external)).

 

Persoană de contact pentru presă:

Roxana Morea, consilier de presă, Reprezentanța Comisiei Europene în România, tel.: +40-21-2035432, +40-79-9988175

 

Anexă: programul vizitei*

*Evenimentele la care presa va avea acces sunt marcate în program.

/romania/file/vizitacomisareuropeanmariyagabrieljpg_rovizita_comisar_european_mariya_gabriel.jpg

Vizita comisarului european Mariya Gabriel în România

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: