Produsele cu standarde duble: campanie de informare

Start în campania de informare a consumatorilor privind produsele cu standarde diferite în Uniunea Europeană

Centrul Europe Direct Botoșani găzduit de Asociația locală a Consumatorilor (APC Botoșani) a dat, ieri seară, startul într-o campanie de informare a consumatorilor privind produsele cu standarde diferite în Uniunea Europeană.
Evenimentul s-a desfășurat la sediul Centrului Europe Direct Botoșani de la Hotel Maria, în cadrul unui focus-grup organizat în parteneriat cu firma de marketing și studii de piață Market Opportunitiy Research România, (MKOR) București.
Moderator al dezbaterilor a fost doamna Corina Cimpoca, MBA, owner al MKOR Consulting. Discuţiile foarte animate s-au desfășurat timp de peste 2 ore cu un total de 12 participanți ( majoritatea selectați de MKOR precum și observatori activi din partea Europe Direct Botoșani). Pe fondul temei generale ”Contrabanda la frontiera UE”, în debutul evenimentului, voluntarii Centrului Europe Direct și-au prezentat organizația, au lansat în dezbatere ideea produselor cu standarde duble care ar putea proveni inclusiv din mărfurile de contrabandă apoi au distribuit un chestionar formulat pe baza unor fișe documentare elaborate de Comisia Europeană, care a fost completat de toți participanții.
Analizând primele date din chestionare precum și din dezbateri Europe Direct Botoșani a formulat primele concluzii: problema produselor cu standarde duble este resimțită și de consumatorii botoșăneni, aceștia percep anumite diferențe între produsele originale și cele importate sub aceeași marcă și același ambalaj, compoziția produselor din import vest poate diferi, există o evidentă nevoie de informare a consumatorilor atât din partea organismelor oficiale cât și prin mijloace proprii (internet, presă, asociații de consumatori).
Mulțumim colaboratorilor și voluntarilor Centrului Europe Direct care s-au implicat eficient și creativ și activitate: Ioana Matfeev, Denisa Sandu, Roxana Aiacoboaie.

Completați:

Produsele cu standarde duble: chestionar către consumatori

Documentați-vă

Produsele cu standarde duble: fișă de informare (limba română)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: