LEGISLAȚIE INCOMPLETĂ, NEARMONIZATĂ CU LEGISLAȚIA UNIUNII EUROPENE

NU REALIZĂM PROPORȚIILE DEZASTRULUI! HRANA SĂNĂTOASĂ A ROMÂNILOR ESTE ÎN PERICOL! Micii fermieri români, țăranii noștri care produc hrană sănătoasă sunt exterminați de legi care avantajează concurența străină și de controale excesive în timp ce pe masa românilor ajunge brânză fără lapte, mezeluri fără carne și carne injectată.

…LEGISLAȚIA INCOMPLETĂ, NEARMONIZATĂ CU LEGISLAȚIA UNIUNII EUROPENE

Asistăm neputincioși la o serie de reglementări legislative care nu numai că nu sprijină crescătorii de vaci, ci mai degrabă par a avea rolul de a-i descuraja pe aceștia. Amintim aici doar câteva exemple:

 Legislația referitoare la atribuirea pășunilor, proprietatea UAT-urilor. Din anul 2012 au fost câteva modificări “spectaculoase” care au bulversat pur și simplu crescătorii de animale. De exemplu, obligația ca aceste pășuni să fie concesionate doar către formele asociative (asociații și cooperative), ulterior asociațiile fiind declarate neeligibile, iar cooperativele au fost obligate să treacă animalele membrilor în proprietatea cooperativei, lucru nemaiîntâlnit în Europa. Chiar dacă ulterior (după 2 ani) s-a revenit asupra acestei decizii, efectele au fost dezastruoase. De asemenea, modul de atribuire a acestor pășuni, cu licitații trucate pe principii de „compatibilitate” cu primarii și descalificarea participanților fără o bază legală au dus în multe cazuri la „decimarea” efectivelor de animale ale celor care nu au fost în grațiile autorităților locale.

Sursă: Scrisoarea CutremurăToare A Unui Fermier RomâN CăTre GuvernanțI: OprițI-Vă îN Ceasul Al 12-Lea! Ne ExterminațI!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: