Regiunea Nord Est și județul Botoșani – zone rămase în urmă

„Stimaţi primari, şefi de consilii judeţene, autorităţi locale de toate tipurile: dacă nu întindeţi covorul roşu investitorilor, indiferent că sunt străini sau români, dacă nu mergeţi voi după ei să-i găsiţi, oraşele şi zonele voastre vor ajunge o ruină din care tinerii vor fugi!

Zece judeţe din România fac 70% din businessul total şi angajează 80% din forţa de muncă naţională. Restul judeţelor trăiesc din ce rămâne.

 

Dacă Timişul a atras investiţii străine de 3,5 miliarde de euro în 28 de ani, Ilfovul 3,7 miliarde de euro, iar Bucureşti 35 miliarde de euro (jumătate din totalitatea investiţiilor din România), cei din Gorj au reuşit să atragă numai 7 milioane de euro. Judeţul Mehedinţi a atras 16 milioane euro, judeţul Vaslui 35 milioane euro, Botoşani a atras 79 milioane euro, iar Vrancea 90 milioane euro.
Regiunea de Nord-Est din România (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), probabil din care au plecat cei mai mulţi oameni în afară, are o populaţie de 3,2 milioane locuitori, din care angajaţi sunt 513.000. Numărul de companii la mia de locuitori este de 16,6, faţă de o medie naţională de 26. Salariul mediu brut este de 483 de euro, iar PIB per capita este de 5.022 euro.

 

 

Sursă: Botoșaniul îngenucheat după căderea comunismului, poate ajunge o RUINĂ

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: