Concursul de fotografie WaterPIX

Știri  Publicat 16 Apr 2018  Ultima modificare 13 Apr 2018
Ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la apă? Poți captura asta într-o fotografie? Agenția Europeană de Mediu (EEA) vă invită să trimiteți fotografiile cele mai creative la WaterPIX, o competiție foto despre apă. Cele mai bune intrări vor primi un premiu în bani.

Apa este peste tot – de la cele mai mici celule din corpul nostru până la oceane vaste – iar oamenii, animalele și plantele depind de apă. Concursul de fotografie WaterPIX al SEE își propune să aducă atenția asupra apei ca o resursă vitală pentru toată viața de pe Pământ.

Puteți descrie apa, utilizarea și ceea ce înseamnă pentru viață în multe feluri diferite. Folosiți-vă creativitatea și trimiteți-ne cele mai bune fotografii până la 15 august 2018. Puteți trimite fotografii în trei categorii de concurs:

1.       Apă și noi

O bem, o baie și o gătești. Inundațiile sau secetele pot afecta întregul oraș. Ce înseamnă apa pentru tine? 

2.       Apa și natura

Râurile, lacurile și mările nu numai că susțin viața pe uscat, ci și călătoresc multe animale și plante. Oceanul joacă un rol cheie în asigurarea unui climat stabil pentru planetă. Puteți capta beneficiile vizibile și invizibile pe care le oferă apa? Este amenințată apa curată?

3.       Apa și economia

Apa este esențială pentru producerea de alimente, electricitate și multe produse. Râurile și mările sunt rute comerciale importante, care leagă țările și culturile. Care este importanța apei pentru economiile noastre? Cum afectează economia economia în schimbul apei?

Câștigătorii din fiecare categorie de concurs vor primi un premiu în bani de 1000 de euro. De asemenea, SEE va acorda un premiu special pentru tineri pentru cea mai bună fotografie trimisă de o persoană tânără, cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, iar un premiu public Choice este selectat printre toate fotografiile finale printr-un vot deschis online.

Concursul este deschis cetățenilor țărilor membre SEE și țărilor cooperante din Balcanii de Vest . Toți participanții trebuie să aibă cel puțin 18 ani. Citiți mai multe despre regulile de competiție și cum să participați pe pagina de concurs WaterPIX .

SEE va anunța toți câștigătorii la sfârșitul lunii octombrie 2018.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: