Comisarul european Corina Crețu împotriva birocrației inutile

Două extrase edificatoare din interviu:

”Spre exemplu, complexitatea actuală a legislației nu este generată doar de normele UE, ci și de reglementarea excesivă, aşa-numita practică de „gold plating„, atunci când autoritățile naționale adaugă mult mai multe cerințe suplimentare, celor deja existente la nivel european.

Prin urmare, trebuie să reducem în mod semnificativ birocrația și să ne debarasăm de normele inutile. Este necesar să ne asigurăm că fondurile noastre sunt ușor de accesat și totodată eficient gestionate pentru a obține rezultatele dorite într-o manieră simplă, rapidă și eficientă”.

”Fondurile europene sunt destinate exclusiv îmbunătățirii vieții tuturor cetățenilor, indiferent din ce regiune europeană provin. În ceea ce mă privește, în calitate de comisar european pentru politică regională, voi face tot ce îmi stă în putere pentru a mă asigura că politica de coeziune va fi una puternică și după 2020, astfel încât fondurile europene să rămână în continuare o sursă de finanțare cu un impact semnificativ în viața cetățenilor din cele 28 de state membre”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: