SUA: Scutire de taxe pe termen scurt la importurile de oțel și aluminiu

Bruxelles, 1 mai 2018

Declarație a Comisiei după anunțarea de către SUA a unei prelungiri până la 1 iunie a scutirii de la UE a tarifelor SUA la importurile de oțel și aluminiu

Comisia Europeană ia act de decizia Statelor Unite de a prelungi scutirea Uniunii Europene de la tarifele de import pentru oțel și aluminiu pentru o perioadă scurtă de timp, până la 1 iunie 2018.

Decizia SUA prelungește nesiguranța pieței, care afectează deja deciziile de afaceri. UE ar trebui să fie complet și permanent exceptată de la aceste măsuri, deoarece acestea nu pot fi justificate din motive de siguranță națională.

Supracapacitatea în sectoarele oțelului și aluminiu nu provine din UE. Dimpotrivă, UE sa angajat, în ultimele luni, la toate nivelurile posibile, împreună cu SUA și cu alți parteneri, pentru a găsi o soluție la această problemă.

De asemenea, UE și-a exprimat în mod constant dorința de a discuta despre problemele actuale privind accesul pe piață, care prezintă interes pentru ambele părți, dar a arătat, de asemenea, că, în calitate de partener și prieten de vechi al SUA, nu vom negocia sub amenințare. Orice viitor program de lucru transatlantic trebuie să fie echilibrat și reciproc avantajos.

Comisarul european pentru comerț, Cecilia Malmström, a fost în contact cu secretarul american de comerț Wilbur Ross și cu reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, în ultimele săptămâni, iar aceste discuții vor continua.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: