SOS Satele Copiilor România lansează un proiect finanţat de Comisia Europeană

SOS Satele Copiilor România organizează în data de 16 mai 2018, orele 10.00 – 13.00, la sediul Spațiul Public European din Str. Vasile Lascăr nr. 31, conferinţa de lansare a proiectului “Părăsirea sistemului de protectie specială – O abordare integrată cu privire la dezvoltarea capacității profesioniștilor și a tinerilor” (“Leaving Care – An Integrated Approach to Capacity Building of Professionals and Young People”).

Data:
16/05/2018 – 

10:00 to 13:00

Proiectul, finanțat prin Comisia Europeană, se derulează în perioada 02 aprilie 2018 – 1 aprilie 2020 în parteneriat cu Federația SOS Children’s Villages International, FICE Austria, SOS Satele Copiilor Bulgaria, Estonia, Ungaria si Italia precum și cu FONPC.

Obiectivul general al proiectului este acela de a cultiva în cadrul sistemului de protecția copilului o cultura bazată pe respectarea drepturilor copilului care să ducă la îmbunătățirea situației tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială.

Principalele activități ale proiectului care se vor desfășura în România sunt:

  • Formarea a 2 formatori care vor livra 6 sesiuni de formare pentru un număr de 120 de profesioniști;
  • Formarea a 12 formatori la nivel național care să continue activitățile de formare și după finalizarea proiectului, folosind materialele de formare;
  • Oferirea pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție specială, prin intermediul unei platforme virtuale, de instrumente și oportunități de a dezvolta contacte cu alți tineri precum, de suport din partea altor tineri care aparțin aceluiaș grup dar și de contacte cu companii potențial angajatoare;
  • Dezvoltarea de recomandări privind politicile naționale adresate tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială;
  • Organizarea unei conferințe internaționale, pe tema tinerilor care părăsesc sistemul de protecție specială, în iunie 2019.

Participarea tinerilor cu vârste între 15 și 25 de ani este fundamentală pentru desfășurarea proiectului. 13 tineri au constituit un grup la nivel național. Aceștia vor contribui la dezvoltarea materialelor de formare și se vor implica în toate activitățile proiectului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: