Combaterea spălării banilor – directivă neaplicată de România, avertizează fostul avocat al Guvernului în justiția UE – Hotnews Mobile

Răzvan-Horațiu Radu, recent schimbat de premierul Viorica Dăncilă din funcția de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, agent guvernamental la CJUE, a părăsit zilelele trecute Ministerul Afacerilor Externe, întorcându-se în magistratură. Înainte să plece, l-am întrebat care este, din experiența sa, cea mai importantă directivă europeană netranspusă de România pentru care țara riscă sancțiuni europene, prin proceduri de infringement.

O lege europeană netranspusă de România este Directiva europeană 2015/849 pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului. Statele membre UE, inclusiv România, aveau termen 26 iunie 2017 pentru transpunerea directivei. Abia în 31 mai 2018 Guvernul a adoptat un proiect de lege în acest sens și l-a trimis la Parlament.

Transpunerea directivei privind spălarea banilor a întarziat nejustificat. Ea trebuia transpusă începand cu luna iunie 2015.

http://m.hotnews.ro/stire/22559422

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: