Pesta porcina = bioterorism?

Primim prin intermediul d-lui conf. univ. Gheorghe Stanciu, președintele APC România, un set de întrebări din partea prof.univ.dr. Avram Fiţiu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca.

„10 întrebări pentru Ministrul Agriculturii, legate de ravagiile Pestei Porcine Africane (PPA)!
1. PPA are o legătură eventuală cu un act de bioterorism, comandat politic în exterior? 2. Cine i-a angajat pe cei 15 000 de ex specialiști prost plătiți din programele militare ale ex URSS (din care 10 000 au competențe de transformare a unui agent biologic în armă militară)? 3. Ce țări neconsumatoare de porci câștigă din proliferarea P.P.A.? Ce țări europene (ce ne dau nouă alimente) cu industrie porcină dezvoltată sunt afectate masiv de PPA și de alte boli asemănătoare?
4. Dacă mâine PPA ajunge în cele 30 de combinate industrial de porc românești (ce dețin 65 % din consumul de carne porc din România), ce carne de porc mai dați românilor în consum?
5. Știți că sistemul de creștere industrial este mediul perfect pentru proliferare de PPA și de alți agenți biologici?
6. Știți că în caz de bioterrorism agroalimentar ce ne-ar impune imediat decimarea întreg șeptelului românesc de porci, România face foamete sau importă masiv carne din afară?
7. Ați studiat în CSAT legătura dintre valurile de imigranți (n.b. refugiați) ce au năvălit în UE și încidența unor atacuri potențiale bioteroriste?
8. De ce stimulați sistemul de creștere industrial de porci din Romania (și nu numai) … în loc să stimulați ferma familială care în UE reprezintă coloana vertebrală agroeconomică a UE?
9. De ce nu dezvoltați în România sistemul de creștere de animale familial în sistem ecologic, sistemul care este cel mai puțin afectat de PPA și de alte incidente sau accidente de natură agroteroristă?
10 Există o legătură directă sau indirectă, între un incident agroalimentar major european legat de vectori microbiologici (Salmonela, PPA, Gripa aviară, Rujeolă, Boala Vacii Nebune, Screpie, etc…) și programele de vaccinare în masă propuse a doua zi de Ministerele Sănătății din UE?
Detalii despre mizele subiectului puteți vedea în cartea mea SALVAREA FERMEI TARANESTI . O gasiți în librării!” prof.univ.dr. Avram Fiţiu, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj Napoca.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: