Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut pe 12 septembrie, discursul privind starea Uniunii, în fața plenului reunit al Parlamentul European de la Strasbourg.
Înaltul oficial european a prezentat prioritățile sale pentru anul viitor, subliniind viziunea sa despre modul în care Uniunea Europeană poate continua să construiască o „Uniune mai unită, mai puternică și mai democratică „.

„În contextul geopolitic actual, a venit vremea Europei: a sosit momentul suveranității europene. E timpul ca Europa să își ia destinul în propriile mâini. Această convingere că „unitatea înseamnă putere” este chiar chintesența apartenenței la Uniunea Europeană. Prin partajarea suveranității, atunci și acolo unde este necesar, fiecare dintre statele noastre națiune devine mai puternic, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Discursul președintelui Juncker în Parlamentul European a fost însoțit de prezentarea a 18 inițiative concrete ale Comisiei Europene privind migrația și frontierele, securitatea, alegerile libere și sigure, parteneriatul Uniunii Europene cu Africa și UE ca actor global. Aceste propuneri au scopul de a contribui la obținerea de rezultate pozitive pentru cetățeni până la summitul de la Sibiu, din mai 2019, și înaintea alegerilor europene de anul viitor.

Pagini utile
Starea Uniunii 2018 – principalele propuneri:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: