Președintele Junker propune un program – beton

Update 14.09, orele 16,00:

Comunicatul de presă privind discursul despre „Starea Uniunii” 2016 este disponibil, în limbile engleză, franceză și germană, în pagina: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-3042_en.htm

Textul discursului susținut de președintele Comisiei Europene Jean-Claude JUNCKER este disponibil, în limbile engleză, franceză și germană, în pagina:http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-16-3043_en.htm

În pagina de mai sus este disponibilă și versiunea în engleză a broșurii ce reunește acest discurs, scrisoarea de intenție adresată președintelui Parlamentului European Martin SCHULZ și reprezentantului Președinției Consiliului UE, prim-ministrul Robert Fico, precum și raportul privind progresele înregistrate în realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene.

Toate documentele vor fi publicate în limba română în decursul zilei în pagina:http://europa.eu/!cf37cP

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

wp_20160914_10_34_32_proOLYMPUS DIGITAL CAMERA

sam_2525 sam_2530 sam_2537 sam_2539 sam_2540 wp_20160914_10_31_05_pro wp_20160914_10_34_01_pro

Un grup de membri și voluntari ai Centrului Europe Direct Botoșani și Club Modas Studio a urmărit  astăzi,   la Uvertura Mall,  discursul Președintelui Jean-Claude Juncker privind starea Uniunii. Discursul rostit pe rând în limbile în germană, engleză și franceză a fost comentat  de tinerii participanți într-o atmosferă relaxată, informală, din care nu au lipsit o serie de referiri problematica ridicată în perspectivă locală: locurile de muncă din Botoșani, fenomenul migraționist, efectele Brexit.

A reținut atenția următoarea idee (în traducere Europe Direct):

Următoarele douăsprezece luni sunt cruciale, dacă dorim să atingem uniunea noastră. Europa este un șir de mai multe componente – funcționează numai atunci când vom merge toți în aceeași direcție: instituțiile UE, guvernele și parlamentele naționale. Și, trebuie să arătăm încă o dată că acest lucru este posibil, într-o serie de domenii, soluțiile comune sunt cele mai urgente. Asa ca propun un program-beton, un program concret de acțiuni europene concrete pentru următoarele douăsprezece luni.

Textul în varianta franceză:

Les douze prochains mois sont décisives si nous voulons réunir notre union. L’Europe est une corde de plusieurs volets – ça ne marche que quand nous sommes tous aller dans la même direction : Institutions de l’UE, les gouvernements et les parlements nationaux se rencontrent. Et on doit montrer encore une fois que cela est possible, dans un certain nombre de domaines, des solutions communes sont les plus urgents. Je suis donc de proposer un programme concret de béton des actions européennes pour les douze prochains mois.

 

Video:

 

Alte articole în temă:

Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker: Discursul despre „Starea Uniunii Europene” 2016

Jean Claude Juncker: Discursul anual privind starea Uniunii Europene 2016 (limba română)

Broșura discursului (limba engleză):

soteu-brochure-en

text și video în limba română

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: