Orchestra de tineret a UE: Consiliul asigură viitorul orchestrei

  • 12/04/2018
  • 11:00
  • comunicat de presa
  • 182/18
  • Cultură
  • Educație și formare

Consiliul a adoptat astăzi un regulament modificat, care va asigura finanțarea continuă a Orchestrei de tineret a Uniunii Europene.

Finanțarea a fost asigurată până la sfârșitul anului 2020. Aceasta va proveni din programul Creative Europe și din componenta transsectorială a programului respectiv. Ca parte a acestui acord, orchestra va trebui să își intensifice eforturile în domenii precum dezvoltarea audienței, vizibilitatea și echilibrul geografic al muzicienilor.

UE a asigurat că Orchestra de Tineret va rămâne printre cele mai bune de acest gen. Este format din tineri muzicieni remarcabili și dedicați, dirijori și soliști din întreaga UE și este o sursă de mândrie pentru noi toți.

Boil Banov, ministrul Culturii din Bulgaria și președintele Consiliului

Orchestra de tineret a fost fondată în 1976. Reunește tineri muzicieni talentați din toate cele 28 de state membre, care lucrează la cele mai înalte standarde muzicale.

Orchestra de tineret este un simbol al Europei și a jucat un rol unic în promovarea dialogului intercultural, a respectului reciproc și a înțelegerii prin cultură. A jucat în marile orașe și festivaluri din Europa și din întreaga lume, într-o varietate de locații formale și informale. Utilizează formate și tehnici tradiționale și inovatoare pentru o gamă largă de audiențe.

Prin activitățile sale, orchestra acționează ca ambasador cultural al Uniunii, prezentând bogăția și diversitatea culturii europene și talentul emergent.

Vizitați pagina de întâlnireDescărcați ca pdf

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: