webPR Investiţie în sănătate: Abonamentele private, soluţie pentru accesul la asistenţă medicală de calitate – Hotnews Mobile

Potrivit Indexului European al Consumatorului de Sănătate , România se clasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte performanţele sistemului public de sănătate. Implicit, ţări ca Bulgaria, Albania, Macedonia ori Muntenegru ne-au devansat. Principalii indicatori luați în calcul sunt: drepturile și informarea pacienților, accesibilitatea (timpii de așteptare pentru tratament), rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenirea și farmaceuticele. Pentru fiecare dintre acești indicatori, sistemul medical public românesc a fost plasat pe ultimul sau pe unul dintre ultimele locuri.

„România are probleme grave în gestionarea întregului sector public de sănătate. România, Albania și Bulgaria au o structură învechită a sistemului medical și ar trebui să beneficieze de sprijin profesional pentru a-și restructura serviciile de sănătate”, se precizează în raport. Documentul mai arată că, în timp ce restul țărilor codașe ale clasamentului au implementat măsuri pentru a produce îmbunătățiri, România a rămas unul dintre puținele state care nu a înregistrat un trend pozitiv în ultimii ani.

http://m.hotnews.ro/stire/22822629

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: